Storm

Hörde att det har varit grym storm hemma i sverige, tur att man slapp den i alla fall. Här är det storm hela tiden, så lite mer eller mindre gör nog ingen skillnad =P Skulle dock bli ganska rejält i natt vad jag förstod och sen hade de fått runt 1,5 dm snö på norra Island igår natt.
Men jag måste bara säga det, att det är nånting här som säger mig att det inte brukar bli så mkt snö. Lite småsaker som jag lagt märke till bara =P

1. Många dörrar är på marknivå, funkar ju inte om det är mkt snö, eller hur?
2. Alla vägskyltar är grymt låga och sitter nästan vid marken
3. Inga plogbilar som kör på de lite mindre vägarna, bara de större och vanligtvis asfalterade vägarna som plogas

MEN jag förstår till fullo varför så många har fyrhjulsdrivna, stora bilar. Svaret är enkelt: det går inte att ta sig fram på oplogade vägar annars!

Jul!

Nu är det klart att jag kommer hem till Sverige till jul och nyår!
den 23 dec till den 5 jan är det som gäller, så det blir lite "långledigt" från kära Island ett tag =) Gud vad jag längtar vill jag lova! Var ju grymt längesen jag träffade alla vänner, familj osv osv så det ska bli underbart!<3
tänker bara på tända ljus, överdekorerade julgranar, god mat, mys och gotta helt enkelt och det gör inte precis att jag längtar mindre. Nån som känner för att hitta på nåt är det bara att höra av sig!

En jag också saknar är såklart syltburken. Kärlek till den bästa hästen som någonsin gått på denna jord!<3
Vårat julfirande var alltid lika...intressant x) ut och galoppera i snön på julafton med diverse juldekorationer på både mig och henne, klart att man fick lite blickar från grannarna haha. nä, de flesta tyckte att det såg så juligt mysigt ut =) och det var det!

Juldekorationer i mass

Konsert

Läste i tidningen som kom att det skulle vara nån slags konsert i Logaland inte så långt härifrån, och bossen sa att det var okej att jag åkte så det är dit jag styr min kos ikväll! Det visade sig också att Eyjólfurs äldsta son också skulle dit, och han är inte hemmavid så ofta så jag hade aldrig träffat honom förut. Ska bli riktigt roligt =)) han hade med sig en kompis också, så deras problem ikväll blir nog att ta mod till sig att våga sätta sig i bilen när jag ska köra hem sen! Man är ju inte direkt bäst på att köra bil och särskilt inte i detta väglag hehe
blir nog storbilen som får ut på fest ikväll....X)

simma lugnt

Uppdatering!

Dålig uppdatering nu ett tag, I know, men jag ska bättra mig!
Livet är i alla fall underbart nu när det har kommit lite snö över lilla Reykholt, tänk vad detta blöta och fluffiga kan göra för trivseln =3 Man känner sig som hemma helt enkelt! Ska nu ner och käka lite pizza såhär på fredagskvällen och se lite film sen hade jag tänkt, såg att Snabba Cash går på TV:n här ikväll så det blir väl det + stickning som min kväll kommer bestå av =) träjan snart klar....

spån?

Tillhör du en av sveriges hästmänniskor som klagar på spånpriserna i år? Sluta med det säger jag bara, för här på Island kostar EN spånbal ca 170 spänn, sug på den ni!! vad kostar de hemma, runt 80 kanske? typ hälften med andra ord x)

transport

Jag hade grymt fel tidigare när jag sa att alla fåren var inne, för det är de minsann inte! Eyjólfurs pappa såg runt 10st igår som fortfarande vandrar runt på berget, så vi lastade på Hreymur på finkan och drog iväg till andra sidan för att undersöka saken lite närmare. Grymt halt var det på vägen dessutom och det hade snöat mera i natt, så nu har väl vintern snart anlänt på allvar. I varje fall så lastade vi ur, och sen var det bara för mig att ta bil och släp och åka tillbaka hem igen. Jag som bara kört med släp en gång tidigare i mitt liv - som för övrigt var förra gången vi hämtade får, men då var det varmt väder och icke halt väglag - skulle nu vända hela ekipaget på en liten gräsplätt och sen upp för en brant knicks innan jag kunde ta mig upp på vägen. Har jag lyckats en gång, med får i lasten så borde jag väl lyckas nu tänkte jag. Tur folk har vett att ha REJÄLA däck på bilarna här =) Och vet ni vad? Jag kommer vara ett fruktansvärt proffs på att körao ch backa med släp när jag kommer hem!

Ny häst!

Ny häst är kommen till stallet!
Ett musblackt sto på 3 år som gått hemma hos ägaren och käkat bröd hela sitt liv, och som blivit sådär fult fräck och respektlös mot människor. Ska alltså grundtränas inför inridning så småningom. Har redan hoppat ut ur boxen tre gånger nu, men stannar förhoppningsvis inne i natt i alla fall. Ryste riktigt illa sista gången hon hoppade, men tror och hoppas samtidigt att hon själv blev lite rädd då.

Måste bara ge lite info om stallet, det är alltså krubbor på framsidan av boxarna och det är där som är enda ställer det överhuvud taget är möjligt att kunna ta sig ut för dem i den box hon står i som är mera anpassad för "gröna" hästar.
I alla fall så fastnade hon först med typ magen och hängde med alla benen i luften, hon sprattlade sig loss och fastnade igen med ljumskarna på krubb-kanten och jag trodde helt seriöst att hon skulle bryta nacken!!! jisses, det var läskigt faktiskt. Men hon överlevde, och efter lite mer sprattlande så hamnade hon på sidan på golvet där hon försökte ta sig upp men utan att lyckas speciellt bra. Det blir så lätt halt på betonggolvet för dem att hon hade svårt att få grepp och "knycka sig upp". menmen....man får väl se det bra i det som hände; Att hon förhoppningsvis blev lite rädd för att hoppa igen...

slänger med en bild på stallet så ni ser hur det ser ut.

så här ser så stallet ut

Hon stod på den vänstra sidan, på den högra är det bara spiltor.

Frost!

Gick ut i morse och trodde att det som alla andra dagar denna månad var runt 8+ ute, men icke. Det var 2,3+ och frooost! =D Frost betyder att det är kallt, och att det är kallt betyder att det inte borde dröja så länge tills det kommer snö! Kan ni förstå vad härligt det låter med gosig, kall, blöt, vit (nåja, oftast vit), och underbar snööö!

Annars har jag och Bylur ägnat oss år fårvallning större delen av dagen, så nu är samtliga får innne. Skulle uppskatta det till runt 120 får? nä, har ingen aning men vi måste nu i alla fall klippa de nyanlämna 21 och sen kolla numren på dem så det inte är någon som inte borde  vara där. Lätt hänt att det kommer får från en annan gård. Och lite synd om Eyjólfur är det allt när han måste klippa alla själv eftersom jag var så värdelös och vi borde nog inte slösa tid på att försöka lära en så hopplös elev haha för jaa, jag sög verkligen på dedär med fårklippning! x)

Bevis på att det faktiskt HAR snöat

Fredag!

Har nu varit här i precis 50 dagar, och jag börjar trivas riktigt bra =) Svårt att vara utan alla underbara vänner i början men jag vande mig efter ett tag. Sedan är ju somsagt skype en underbart bra uppfinning <3 kärlek till den!! Men nuuu är det städning som gäller! Eyjólfur åkte till Borganes för att handla och jag valde att stanna hemma och tänkte överraska honom med att städa lite haha
damsugaren är framtagen, så vad gör då jag framför datorn? ingen aning hur det blev så faktiskt (A)

Glotti

Har tränat 4 hästar idag, varav ridit 3 av dem och sedan jobbat den fjärde (som för övrigt var min favvo, no-name-hästen) vid handen i ladan. Gick super med allihopa, och jag har skaffat mig en till favorit i Artney som jag inte ridit förut. Ett stort svart sto med myyycket bra galopp =3 Jag som älskar galopp kom riktigt bra överens med henne! Synd bara att hon har fång och förmodligen inte är till salu...eller jag ska ju heller inte ha nån häst så det spelar ju ingen roll...ska man bli nåt så måste man plugga, och vem har tid/råd/ork med en häst då? hmm, för modligen inte jag iaf!
men men, tillbaka till ämnet nu. Blev även tvungen att tvätta Glottis tassar för han har fått lite mugg på ena fram, tvättade alla för säkerhets skull. Såg mycket bättre ut när det var rent och insmort! Men vad gör inte det? Till och med jag kan se ganska fräsch ut när jag är ren!Glotti tvättar händerna efter toalettbesöket


Tröjorna!

Tröjan jag stickar

Detta är då tröjan jag håller på att sticka! Funderar på om jag ska göra luvan eller göra en vanlig krage...kan inte riktigt bestämma mig x)

Tröja!

Började igårkväll på tröjan jag tänkt sticka så länge nu, en s.k. islandströja med lite mönster och grejjer. Hade stickat drygt 15 cm inna jag insåg att den nog såg ut att passa bättre på ett barn i kanske 10 års åldern...Underbar känsla när man måste ta upp en timmes arbete -.- Insåg att jag stickar alldelens för hårt för det var rätt storlet om man gick efter måtten på storleksbeskrivningen.

I varje fall så har jag börjar om nu igen men i några storlekar större. Kommer bli riktigt snyggt med färgerna jag valt också =D Ni får bild när det är klart! Hang in there!!

Annars har det gått jättebra med alla hästarna nu den senaste tiden, de har varit riktigt samarbetsvilliga samtliga av dem faktiskt! Fick testa en häst jag inte ridit förut som hör hemma här på gården så att säga, alltså inte en träningshäst. Frekn heter hon och är precis inriden=) Vi var ute och druttade runt lite på vägen och testade lite galoppfattningar och lite sånt. Eyjólfur hade Artney och sedan Hreymur som handhäst för att lära Artney att gå med handhäst vid sidan. Hon skötte sig exemplariskt och jag är så imponerad av henne!
Innan dess vred jag Þöll, och gissa vad? Jo, hon börjar slappna av lite mer och tar ut steget på ett heeelt annat sätt nu än vad hon gjorde när hon kom. Låg form och trav var dagens mål! Nä, nu ska jag sticka vidare på min nedrans tröja så den blir klar nån gång. Plugga isländska måste jag göra också så jag klarar av att läsa beskrivningarna till vantarna =DD peppa!!!!

Helg!

Helgen slut och nu sitter jag här och begrundar min fina bok som jag fick av Johanna i present. Det är en bok med massa stickmönster på vantar och mössor med mönster, problemet är att allt är på isländska...!! =D En glad gubbe där för att jag nu fått en sporre till att faktiskt plugga på det och inte bara mesa som en get

Here we go!! Kan ju börja med att säga Goða nótt, för nu ska jag sova som en liten kissemiss

Motion!

Idag skulle hästarna få motion minsann, alla på samma gång dessutom! Det är såhär man gör på Island när det är ont om tid för att träna dem; Man släpper ut alla hästarna på vägen och kör efter dem med bilen så de rör på sig. sen är det bara att välja distans och hoppas att man lyckas få dem att vända när de ska =)) Det lyckades dock inte vi med, utan de sprang in på Ùppsalir och irrade runt på gården. Det är en gård som ligger ett par kilometer härifrån. Det blev i alla fall våran vändplats och alla kom hem helskinnade men svettiga

Flocken på springrunda

Det ser ut att vara väldigt få hästar på bilden, men det var....tror jag. Eller vänta, måste räkna med risk för lite stavfel och de som vi inte vet namnet på kallar vi efter gårdsnamn eller färg eller nåt
Hekla, Artney, "de två svarta", Stóri-Às, Frekn, skimmeln, þöll, Hreymur, Hellubær, "Hästen-utan-namn", Frigg, Vallacken och Glotti. Tror det var alla som var med idag. Lämnade ett ungsto, þeista, och hingsten Langfeti hemma i stallet. så 14 st? Jaa, det kan nog stämma!


Reeegn

Satan vad det kan regna här! det säger jag då..
Jag och Eyólfur begav oss ut med Frekn och þöll efter lunch och täntke att de kunde få röra på sig lite. Och visst fick dem de, men i spöööregn och storm och hagel och vette fan allt vad det var. Det gjorde ganska snart ont i ansiktet när det stormade och sen nederbörd samtidigt, så vi vände såklart hem ganska snart. Vi märkte då att vi fick motvind såklart...som om det inte var nog som det var. x)

Kan i alla fall tala om att vi var dyngsura när vi kom tillbaka till stallet efter den "underbara" ritten! Var blöt ända in på skinnet på i princip hela kroppen, och tänkte där nånstans under ritten "välkommen till island" då jag hörde mycket om det hemska vädret innan jag åkte. trodde dock inte att det skulle vara sååå illa =P Nä, men det hade gärna kunnat få vara lite mer sol om jag fick bestämma. Börjar i och för sig vänja mig vid regnet så det är inga problem längre. Förutom när man tajmar in så fruktansvärt bra med en ridtur precis när det är som värst... varken ridbyxorna eller jackan är torra än och det var somsagt vid lunch vi red...!

Hästarna

Har tagit hem de sista hästarna nu, så alla ska vara på plats hemma på Hofsstaðir=) Hingstarna togs hem bara häromdan, och då bland andra Langfeti som Hreimur är efter. En snygg är det! Eller det är de väl båda två.

Eylólfur red en sväng på "hästen utan namn" idag igen och tro det eller ej, men inte minsta lilla protest. Vi började med att jag longerade och han red inne i rundcorallen, sen öppnade jag och lät dem gå ut och då var det inga problem. Det kanske var så att hon blev rädd för nåt precis när han klev upp sist, och att det var därför hon reagerade så. Fast jag har faktiskt ingen aning... hon reagerar väldigt otippat på det mesta så inget förvånar mig längre. Nästa steg blir förmodligen att ta henne utanför corallen och kliva upp där. Ska bli spännande att se! För det är en förbannat snygg häst så det är synd om hon ska riskera att bli en köttbil på nåns tallrik bara för att hon är lite konstig. Nä, nu blire goða nótt för min del och hoppas man sover bättre nu när det inte är storm för en gångs skull.

En jäkla massa tröjor har jag på hjärnan nu också. Ska man göra med dödskallar eller med "vanligt" mönster? det är frågan...får nog sova på saken

Snö?

Alla som ser vad det är på bilden räcker upp en hand!!!

Snö!

*räcker upp handen* och LEEER som en fucking gris =DDD gud vad jag älskar snö!

Vardagen

Tillbaka till vardagen efter en ytterst slapp helg med myycket stickning m.m =)) Vantarna klara nu och ett par monstertjocka strumpor påbörjade ist för att ta slut på detta garn innan jag ger mig in på att börja med tröjan. Ska sticka en "islandströja" med luva och grejjer!! Kommer nog bli kanoners =DD och kanoners svårt dessutom hehe

Mina naglar är även ca 1 cm kortare nu =(( lite opraktiskt att ha långa naglar när man är så mkt i stallet. För det första - MKT skitigt! och för det andra så är de faktiskt ivägen ibland. så...somsagt så blev det klipp klipp. Skulle behöva göra detsamma med mitt hår, men det blir ett senare problem!

Goða nótt allesammans!

Helg igen!

Johanna hemma över helgen, och hon gav mig massa roliga stickmönster så nu allesammans blire sticka av!
Ska börja på en mössa eller nåt med mönster för att lära mig, har aldrig stickat med mönster förut nämligen. Kanske lite väl vågat att göra en tröja då hehe
Den var iaf jättesnygg med luva och allt!

Har även fått reda på varför min favorithäst är här. Fick höra från början att det var för att hon var galen eller nåt, men kunde inte riktigt se nåt av det =P Men idag....hehe jaa vad ska man säga. Svanskappan gick av och sadeln satt framme på halsen när Eyólfur hoppade upp på stallplanen och skulle rida henne ute. Hon bockade så grymt och stegrade och jaa, hoppade omkring helt enkelt. Min fina favvohäst =# jaja, hon blir nog bättre ska ni se! Jättejobbigt att hon inte har nåt namn heller...konstigt

No name horse


Fårklippning

Dagen göra blev...fårklippning!!
Ngt som man är van att göra hemma på Rogsta med sax och får som står och sover medan man gör det. Inte riktigt samma sak här om man säger så x) Skrapade hakan i backen när jag såg hur Eyjólfur klippte får, efter får, efter får ungefär med samma vana som en annan borstar tänderna. Frågade efter ett tag om jag fick prova, så jag grabbade tag i ett galet får och försökte sätta det ner på samma sätt som jag såg att han gjorde. Så långt var väl allt okej, men sen skulle man klippa magen först och slänga den ullen i en egen hög eftersom det är smutsigare. Sen skulle man på nåt sätt få sitt eget ben över fårets ena framben och hålla fast det, samtidigt som man höll i ett horn och skulle klippa upp på halsen. Ganska omögligt, och det resulterade i att fåret tog sig loss ur mitt dödsgrepp och Eyjólfur fick gripa in hehe
Det slutade med att han höll fåret, och jag klippte B-) Sen fortsatte han med resten hehe....

Såhär ser de alltså ut färdigklippta inför vintern. De får behålla liten del av ullen på bakdelen för att inte bli så kalla =))) sött =3

såhär ser de alltså ut fördigklippta

November!

November är en vintermånad, inte sant? Men inte en liten snöflinga i syne!

Jaja, har fått en dille på att jag ska börja sticka lite igen! Det var ett litet tag sen, om man säger så. Tror dock mitt mål med att sticka en islandströja inte är helt fullkomligt totalt omöjligt. Värmer upp nu med ett par ridvantar, alltså med tumme och lillfinger enskilt och resten i samma. Klar med den första vanten nu och ska precis till att lägga upp maskor till den andra! Kan inte vänta tills jag får använda dem =DDD

Sen vet jag att det är jättemånga som frågat efter min adress, den är iaf:
Hofsstaðir
320 Reykholt

Sen om man kan skriva mitt namn då om man ska skicka nåt...jaa det har jag ingen aning om. Kanske kommer rätt ändå...?

RSS 2.0