God Jul!

Då var man på plats i kära Härnösand med alla de bästa och sitter nu och njuter av tända ljus och lite sista kvällsfika såhär på kvällskvisten, eller jag menar mitt i natten x) Har varit och levererat julklappar och träffat lite folk hela kvällen, och det var mycket trevligt måste jag säga!! Jisses vad längesen det var nu alltså. Det är nu jag inser hyur mycket jag har saknat alla<3

God Jul
Merry Christmas
Gleðileg Jól
Feliz Navidad

Sverige, here I come!

Ska nu bara lägga ner de allra sista sakerna, som jag införskaffade idag, i väskan så är jag klar för resan imorgon. Vi räknade även ut att jag kommer vara på resande fot i 16 timmar innan jag står på den välkända marken i Härnta.
så somsagt: Sverige, here I come!

Skulle heller inte vilja påstå att jag är speciellt färdig med mina julklappar. Kommer nog behöva en Birstatripp på juldagen eller nåt för att våga träffa folk utan att behöva motivera varför jag inte har nån julklapp till dem. Kommer åtminstone bli kanon med de jag fixade idag i Borgarnes! Eller jag väl på det=)

Nu är det godnatt, och imorgon kl 8.30 rullar vi förhoppningsvis från Hofsstaðir mot Reykjavik-vidare till Keflavik (flygplatsen)- Därifrån till Oslo, vänta 4 timmar - Stockholm, Arlanda - och tillsist Ybuss norröver!
seeeeegt som faaeen

Blått

Benet blev alltså inte blåare än såhär, skönt! Trodde det skulle bli värre

Såhär härligt blått blev det iaf efter sparken!



Hemma!

Igår kom Johanna och Eyjólfur hem, så nu behöver jag inte vara här själv ifall nåt fler får skulle vilka gå och dö eller nåt. Sen kom även Finnbogi inte så långt efter dem, så nu har de hjälp om de skulle behöva när jag åker hem på Fredag. Fredag, Fredag, Fredag!! Och idag är det ju Onsdag vilket betyder att det är två dagar kvar! Kan knappt fatta att det inte är längre kvar tills jag får träffa alla igen, helt sjukt!

Fast ett problem som kvarstår är alla julklappar...herrejisses! Tur att Johanna ska till Borgarnes imorgon så kan jag fixa till de som jag faktiskt kommer träffa på julafton. Resten kan jag fixa i efterhand, eller det får jag så lov att fixa i efterhand. Tycker bara att det skulle vara lite småroligt att ge folk nåt här från Island=) Massa godis ska jag ta med mig...och lite annat smått och gott! nammi nammi

Galen?

Antar att de flesta redan läst om dagens bravader på facebook men det blir oftast så att allt upprepas här igen för de som faktiskt inte har facebook och ändå vill hålla koll på islänningen.

Dagen började väl bra tror jag, inga sparkande hästar när jag tog in dem efter mockning och fodring. Men när jag kommer till fåren och ska kolla till den sjuke så ser jag att hon ligger ovanligt stilla. Men för fasen, hon hade ju dött stackarn! Jahapp tänker jag, och kommer på att Helgi ju hade lovat att ta hand om henne om hon skulle dö. Perfekt! Då slipper jag! Gräver fram telefonen och ringer till vad jag tror är Helgi, men inser att det var det inte alls. Jag är lite småstressad och pratar på lite där innan jag inser att personen i andra ändan kanske inte är Helgi. Jag hör ett frustrerat: "No english" med isländsk accent och inser att det nog inte var riktigt rätt. Där hade jag hållit ett helt föredrag om detta stackars får, helt i onödan! jaja, jag försöker ringa nästa person på "listan" vilken råkar vara Gulli. Det går några signaler innan en mekanisk röst kommer upp och säger nåt i stil med "numret du söker kan inte nås för tillfället, försök igen senare". -.- BAJS!
Ringer Johanna istället för att fråga efter det rätta numret till Helgi, och gör ett nytt försök. Samma som när jag ringde Gulli "Numret du söker blablablabla" Vad fasen? är det nåt fel på min telefon eller? SKickar ett sms och hoppas att han ser det iaf!
Det tar sedan 2 min för honom att svara på det, så varför i helvte gick det inte att ringa för då? Gud vad irriterad jag hann bli! Och stackars fåret som låg där med en sopsäck över sig för att jag inte ville se henne... haha allt är så galet patetiskt så det är ju inte sant.

Kan ju också tala om att medans jag kutar runt och försöker åstadkomma detta så är det en kvinna (som råkar vara fru till mannen jag ringde fel till) som ringer och skickar sms, "what's your name? Why do you call my husband? How did you get this number? osv osv osv
Vad är det för fel på folk alltså? o.O

Nu ska jag sova grymt gott på min sköna kudde, med ett grymt skönt täcke och UTAN en telefon som låter! Underbart. Tror tantet gav upp faktiskt... Goða nót

eeeh..?

Där står jag i stallgången och ryktar på en häst och in kommer en helt okänd kvinna och stegar in i vad vi kallar ridhuset, utan att lägga minsta lilla märke till att jag står där. Konstigt? jaa, lite kanske. Jag blir tvungen att fråga denna vimshöna "can I help you miss...?" väntade mig väl att få ett namn där, men icke. x) Hon babblar på och frågar vart Evi är. Alltså....Evi? Sedan när jag förmodligen ser ganska frågande ut så formulerar hon om sig och frågar efter ägaren till gården. Jag svarar att de är i Sverige, och funderade fortfarande på vem Evi kunde vara. Kan hon men Eyjólfur? Eyjólfur-Eyjó-Evi? Já...fair enough som smeknamn. I vilket fall som helst så fumlar denna märkliga människa på med en bunt röda kuvert och räcker mig sedan ett som klart och tydligt säger "Evi". Jag hade alltså inte bara hört fel. Hon ger mig också två paket kakor och ber mig överlämna det till denna Evi när han kommer hem. Självklart kan jag göra det svarade jag, ska jag hälsa honom något? och jaa, tydligen var det pengar för några hästar hon hade där som låg i kuvertet. Men...tanken som slog mig då var; Hon hade minst 5-6 kuvert i handen. Hur många ställen har hon hästar på egentligen? Och bara lämna dem sådär till en totalt främmande människa? jaja, folk kan vara bra konstiga ibland.

Annars så har jag inte så ont i benet längre, förutom när jag böjer det. Jisses säger jag bara!! Kan lika gärna köra en kniv genom knäet och jag skulle inte märka någon skillnad. Undra om nåt har kommit i kläm eller om det bara är nu när allt ska läka? Blått är det ju iaf, men det besvärar mig inte speciellt. Men just att det gör så grymt ont när jag böjer det. Konstigt.

Men nu ska jag krama kudden en sekund innan jag somnar (",) nattiiii

En Plumkram får avsluta dagen<3
kram



sverigesverigesverigesverige

NUU vill jag till sverige!!
Men det är bara...6 dagar kvar nu! Pratat i telefon mer eller mindre hela dagen och jag känner mig faktiskt riktigt poppis haha x) Många som vill träffas när man är hemma på julvisit, och det är ju bra att jag själv slipper ta kontakt med alla haha

Annars går det lite tungt med allt stallgöra med mitt ben men fick hjälp av Eyjólfurs äldste son, Helgi, igårkväll när jag skulle mocka och fodra osv osv. Riktigt bra med lite hjälp! Han sprang som en slav och tömde skottkärran och bar hö och vatten och jag gjorde bara allt det enkla=P Perfekt!! Tror dock att benet kommer vara bra om nån dag för nu gör det mest ont när jag använder muskeln. Kan i alla fall böja det nu utan att det gör så fruktansvärt ont. Alltid nåt positivt!

Isländska

Så, här sitter jag nu all alone och pluggar lite isländska. Tänkte passa på att öva på uttalet när ingen hör på hehe x) Går väl lite sådär måste jag säga.... Det går ju helt okej att förstå nu när det är väldigt basic, men undrar hur lång tid det kommer ta innan jag faktiskt kommer våga använda det lilla jag kan? jaani, det kommer nog ta ett tag om jag känner mig rätt. Har ju varit här så pass länge nu att man kanske skulle kunna tycka att jag borde kunna prata flytande haha
btw, visst är det väl fjärde advent imorgon va?
(bild från förra året)

Imorgon är det väl fjärde advent?

I Fjol

kommer bara ihåg hur det var förra vintern hemma i Sverige vid ungefär samma tidpunkt, och nu? jaa, är ju somsagt inte hemma i sveariket men tysligen är det mest....regn?

ååh hej

Alltså, inte plogat och vi skulle till kyrkan om jag inte minns fel. Var väl julkonserten då tror jag? jaja, hoppas inte Linda läser min blogg och ser att jag precis laddade upp en bild på henne =3 hehe

Sverige

I natt åker Johanna och Eyjólfur till Sverige, och sen om 8 dagar åker JAG!! Wihoo!! Längtar som faen nu faktiskt, det ska bli grymt roligt att återse alla vänner man inte sett/träffat nu på ett antal månader. Har faktiskt inte riktigt koll på hur länge jag varit här längre, men om jag minns rätt så kom jag väl hit den 29 September? That makes it snart 3 månader? Tänk er....3 månader utan de bästa<3 nää, det är inte kul. Sen efter detta kommer det förmodligen dröja lika länge till nästa gång, men då har man i alla fall lite att leva på ett tag.
Sen finns ju såklart min bästa vän Skype!! Kärlek till den<3

Måste också erkänna att det gör ont som fasen i benet idag.  Blått är det också -.- Blev så sjukt bored att jag blev tvungen att gå ut en sväng idag, men jag är ju fasen handikappad när man inte kan böja och stödja på benet som vanligt. DÅLIG timing säker jag bara. Nu precis när E och J ska åka iväg haha. Men Helgi ska hjälpa till att köra in hö åt hästarna och sen är det bara att jag ringer honom, Guli eller E:s föräldrar om jag behöver hjälp med nåt =) det känns som att det inte kommer bli några som helst problem! Hejja mig

Aj

Glöm det jag skrev om igår att Þeista var en bra häst, jag hatar henne idag. Fast egentligen utan vidare anledning, jag råkade bara stå på fel plats när hon fick för sig att slänga ut en fot.
Grejjen är den att när man ska ta in alla hästarna efter mockning och diverse varje morgon/kväll så finns det inget annat sätt att leda hästarna som ska längst in, än att gå bakom de som redan är inne. Vilket jag gjort nu sen jag kom, utan att ha blivit träffad. Det är inte alltför ovanligt att de markerar eftersom de har fått mat, grannen är sur osv osv. Så jag tänkte väl inte mer på det än alla andra dagar, utan gick in som en glad gris och kom ut som en sur anka. Linkade in och kylde och här sitter jag nu och mår inte ett dugg bättre -.-
Hon träffade dock inget annat än mjukdelar, så det borde vara bra igen inom kort.
Då är jag fit for fight igen!
Och jag kommer förmodligen inte att vara ett dugg mer försiktig om jag känner migsjälv rätt! Klantröv säger jag bara, jävla klantröv man är!

Nedräkning!


Þeista

Fick testa lite nya hästar idag eftersom jag ska ta hand om allt när Eyjólfur och Johanna åker till Sverige på Fredag. Först bar det iväg på en svart vallack utan tölt, som då är där för att lära sig det, men som hade en fenomelaöt underbar galopp! Och jag som älskar galopp =3 Eyo red då ett 4 årigt sto, Þeista, som förövrigt är till salu om ngn skulle vara intresserad!=P Närå, vi bytte på hemvägen i alla fall, och jag säger då det!! Sicken tölt!! Underbar häst, och skulle verkligen kunna vara en Lina-häst om man säger så. Mina "hästvänner" förstår iaf vad jag menar haha och det är väl det som är huvudsaken x) Känner på mig att jag vekligen inte kommer få det långsamt när jag är här själv i och med att jag ska hinna med att motionera/träna/förstöra(hehe) en hel del hästar om dan'. Just nu är det så mycket som 17 hästar inne som ska tränas mer eller mindre. Är dock säkert en del av dem som jag inte borde röra alltför mkt, men det skadar aldrig att longera =) Måste ju få röra på benen lite varje dag när de står inne sådär så de inte stelnar till totalt.

Men dagens bästa var nog Þeista after all!! Hon har så fruktansvärt vackra ögon dessutom. Kolla på uttrycket i dem bara, och förstå sedan varför jag tycker så bra om henne=)

Þeista frá Hofsstæöðum


Reykjavik

Jag, Johanna och Johannas mamma åkte en sväng till Reykjav igår! =) Riktigt trevligt var det, och vi gick in på ett typ shoppingcentra och glodde runt lite efter nödvändiga julklappar som man aldrig kommer ifrån såhär års...Har ingen aning om vad jag ska köpa till de flesta. Menmen, det brukar ju ordna sig i slutändan på nåt outgrundligt sätt.
Reykjavik var i alla fall en fin stad faktiskt, men det är klart att man saknar lite träd här och där. Det blir så kalt inne i storstäder när det inte finns något alls som sticker upp mellan husen. Lite betongkänsla. Fick också höra att Lindex hade öppnat för ett tag sen men blivit tvungna att stänga för folk handlade slut på hela sortimentet inom loppet av några dagar! Helt sjukt =P

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen åker Johanna och Eyolfur till Sverige den 16:de så då blir jag all alone här på Hofsstaðir! Får väl se hur det går med allt hö som ska köras in, och alla hästar som ska motioneras osv osv x) De ska fixa nån som kommer och fixar höet eftersom jag förmodligen är fullkomligt värdelös på att köra traktor. Har aldrig testat men misstänker att det inte är en så bra idé. Vill i vilket fall som helst inte köra halvvägs upp på berget för att ge till hsätarna som går där, så det hade inte spelat nån roll om jag kunnat köra den eller inte! Vågar knappt gå dit till fots hehe
nä, där överdrev jag allt....

... og snjó


Ska också påminna er om att det bara är 11 dagar kvar tills jag anländer i Sverige!

Nedräkning!





Sjuk

jaha...en innedag blev det för mig, fram tills för nån timme sen när jag hade energi som inte ville försvinna bara sådär. Så jag följde i alla fall med Eyo ut och fodra, även fast han sa att jag inte borde hehe
Hoppas dock att det är bättre imorgon, för såhär kan det inte fortsätta! Kom också på att jag glömt att äta på nästan hela dagen. Åt en hårdmacka till frukost och sen har jag bara druckit en kopp med te. Är inte det minsta hungrig heller, så det kanske är därför då =P Blir så när man inte ägnar sig åt nåt mer seriöst än läsning och...facebookande. som vanligt hamnar man på den förbannade sidan! Beroendeframkallande, helt klart...

Förkyld?

Kommer nog bli rejält förkyl inom kort misstänker jag, har en sjuk huvudvärk och halsont idag och det brukar vara ett varningstäcken. Eyjólfur sa åt mig att ta det lite lugnt idag så det kanske går över, så vi kan ju alltid hoppas. Roar mig mid en underbart bra bok så länge jag håller mig vaken hehe. har redan slumrat till ett par gånger som en annan gamal gubbe med boken över ansiktet x)

Dessutom många som tjatat efter bilder på tröjan när jag har den på mig....såå enjoy people:
Jag brukar lägga upp lite bilder då och då på mig själv för att avskräcka folk från att läsa bloggen, ganska fiffigt faktiskt!

Lopapeysuna mina




Juuul!

Jag vill att det ska vara jul NUU så jag får komma hem och träffa alla mina vänner! Jisses vad jag saknar alla!
Det är dock "bara" 16 dagar, 4 timmar och 52 min kvar tills jag anländer på hemmaplan. Inte så länge om man tänker på hur länge jag faktiskt varit här nu. Är ju flera...månader?

Tankeställare

Fick en oerhörd tankeställare idag när jag av någon anledning lyckades klicka mig in på Djurens Rätt:s sida och hittade en artikel av en kvinna som hette "Sanningen om hästens rygg". Jag läste, och desto mer jag läste desto hemskare kände jag mig som människa. Saker som aldrig fallit mig in ens en gång som vi utsätter våra fyrbenta vänner för när vi enas om att rida på dem. Hon har gjort en film också som jag skulle kunna göra vad som helst för att få se. Hittade bara en trailer på youtube som gav mig riktigt krokodiltårar. Men i alla fall, tillbaka till artikeln, så redan efter några rader så kunde jag konstatera att denhär människan kan sin sak. Vem har någonsin tänkt på effekten i hästens rygg när vi lägger på en sadel på den? Mer än alla välkända syndrom som kan uppkomma, typ kissing spines osv osv? Att det har samma effekt på hästryggen som det har när vi suttit i samma ställning för länge och upplever att kroppsdelar "somnar". Tänk då när vi är ute kanske 45 min på ridtur. Hemska människor. Tänk er då den smärta som uppkommer när känslan kommer tillbaka. Är det alltså den upplevelsen hästarna har av ridning? jag kommer aldrig våga sätta mig på en häst igen. Nog för att jag redan för några år sedan tappade lusten för just ridning,  och det gav mig mer att hålla mig på marken och umgås med hästarna. Ska nog fortsätta med det när jag väl vågar skaffa mig en häst igen.

Artikeln går att hitta här:
http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/hast/ridning/sanningen-om-hastens-rygg

Vet inte hur man infogar länkar här så jag skiter i det

IDA

Till Ida: Kunde inte komma in på din blogg och svara på kommentaren, så svaret kommer här: Jag kommer fira jul hemma hos mamma/pappa, och det är självklart att jag vill träffa alla söderströmmarna också när jag väl är i sverige =))) mig blir ni inte av med så lätt haha

Bilbesiktning

Idag var det dags för typ besiktning av bilen som krånglat lite på sistone med knasiga ljud osv =P höll tummarna när Eyjólfur åkte till Borgarnes för att få den besiktigad, och insåg att det inte gått så bra när det satt en illgrön lapp på den där det stod nåt i stil med "ombesiktning" fast på isländska såklart. Fick en månad på sig att fixa det =)

Nya hästen hade visst en kändis-ägare också haha! Vi satt och kikade på nyheterna idag och sen så säger E helt plötsligt lite skrattandes att detdär är ju ägaren till hästen som kom igår! Ägaren är då tydligen advokat och pratade om nån butiksorganisation eller vad det nu heter. aja, fin häst har han i vilket fall =)

Skimmlar

Visst har jag väl sagt att de gillar skimmlar på Hofsstaðir? Här är beviset haha

somsagt, skimmlar

Andra advent

Idag firar vi andra advent, och att det nu är 19 dagar kvar tills jag åker hem på semester i kära sverige!

Annars kom det en ny häst på träning igår. En till skimmelskäck som hade varit här förra vintern på inridning som nu ska "vidareutbildas" och tränas tölt. Två stycken är även på väg hem vilken dag somhelst, och ägaren sa att han skulle skicka sin dotter att hämta dem nu i helgen, men vi har inte sett röken av dem än =P Och det är ju söndag idag, inte sant? Ska nästan bli lite skönt att just dem åker hem för jag har inte kommit så bra överens med den ena. Det är ett ganska intressant sto som reagerar...hmm lite starkt ibland på saker och ting. Som när vi skulle raspa tänder till exempel. Hon stod mest på bakbenen och sprattlade, och vem hängde där i grimman om inte jag? Tänkte att det var bäst att hålla kvar så hon inte fick vinna med att resa sig sådär men det resulterate i ett antal sparkar av hennes framben -.- sen när jag skulle ta ut dem en dag, så händer föjande: Först sqeezar hon mig i boxdörren och sen när jag smackade till henne på bogen så trampar hon mig på foten med sina underbara, broddade fossingar. hejja mig! (Y)
Tror inte Johanna och Eyjólfur hade kunnat hitta nån mer klumpig hästskötare förresten, så grattis! Ni hade inte kunnat hitta nån sämre =) Känns säkert underbart!


Nedräkning

Idag är det precis 21 dagar, 6 timmar och 40 min kvar tills jag anländer till sverige! Känns inte det bra, så säg! Det är ungefär lika lång tid till julafton också med tanke på att jag kommer hem den 24 dec kl 03.30 -.- härlig tid... sen älskar vi ju bara nattbussarna dessutom, ohyeah

huskyögat i farten snart igen, så se upp i backen annars kan man få några hål i nacken

lopapeysa

Í dag hef ég prjónað lopapeysuna mina, næstum tílbúínn!! Meanin; Idag har jag stickat på min...tröja eller vad vi nu ska kalla det, och att den nästan är klar =) Bara en bit på överkanten av halsen kvar, vilket betyder att det antingen blir klar ikväll (beroende på hur gärna jag vill ha den imorgon hehe) eller nångång under morgondagen. Bild kommer så snart jag förhoppningsvis kan ta på mig den. Det finns ju risk för att den är lite si sådär i storleken hehe
dödskallar here I come
bless bless




RSS 2.0