Vänner!

En sak må jag i alla fall säga om denna Islandsvistelse, och det är att jag framförallt har insett vilka som är de verkliga vännerna. Det är de som finns där fast jag inte kan se och träffa dem, och de som hör av sig med jämna mellanrum för att kolla hur jag har det här borta. Det är värt mer än vad alla ord i världen kan säga! =)

Sen fåren har jag lärt mig jättemycket om på alla sätt och vis! Jag gillar får och kommer förmodligen ha några på min framtida gård, så då kan jag komma hem som fårexpert helt enkelt. Fast klippningen döremot kanske jag överlåter till nån bättre ....(A)

såhär ser de alltså ut fördigklippta

Nu vecka, nya tag!

Nu är det i alla fall klart att Martina kommer och hälsar på den första April, kan väl bara hoppas att det inte är ett skämt haha! Längtar som fasen gör jag!!! är dock bara...eeh, 2 månader dit? Kommer vara April om ett litet nafs bara =D Och med tanke på att jag nu har varit här i 4 månader redan, så känns 2 månader inte så länge.

Annars så fick veterinären komma ut idag och undersöka två ston som eventuellt kan ha blivit dräkiga när grannens hingstar fick för sig att det var myyycket bättre att vara på fel sida staketet. Oönskade föl är inget man helst vill ge till träningshästarna som inte ens hör hemma här, och vars ägare som förmodligen inte planerat att få föl. Men det var grönt ljus på båda, så det borde vara okej! Det är för i övrigt en väldigt glad och pratsam veterinär som tycker vääldigt mycket om hästar och pratar mycket och gärna om deras stam osv osv. Jättetrevligt, men irriterande när klockan är sådär 8 och man gärna skulle vilja käka middag innan sängen haha

Det kommer mera bilder också, jag lovar! Ska verkligen skärpa mig på den fronten!! slappt, Lina! ajabaja
På återseende!!

Helg!

Härlig helg när man är slutkörd som en hackad falukorv i en korvstroganoff och hjärnan är för stor för skallen. Kul liv man har ibland. Meeeen efter lite tabletter är man som ett brandlarm igen och skulle helst vilja ut och springa en sväng, men tror inte det är en så bra idé. Hostan och halsontet lär ju knappast bli bättre av det!

Annars har jag blivit tillsagd att göra en "dag-för-dag" grejj här på bloggen med massa bilder om hur en vanlig vecka ser ut här på Hofsstaðir. Kommer förhoppningsvis på måndag=))) Så hang in there!

Nähäpp

Angående clinicen jags krev om i förra inlägget så blev det inget av x) När vi kommer fram till ridhuset så ser vi att det är helt tomt på folk trots att klockan är 5 i 8 och allt skulle börja kl 8. Inställt alltså i...så vi åkte till Borgarnes och tog en fika istället! Anledningen till varför det blev inställt var för att en mycket känd hästikon där hade dött på förmiddagen och för att hedra denne så ställde de in allt. Reynir Adalsteinsson hette han i alla fall och dög av cancer om jag förstått det rätt. Han bodde också i Borgasfjörður i "närheten" av Reykholt. Här är en liten filmsnutt på han och hans fina hingst Sigill frá Sigmundarstöðum:




Kolla inte på sitsen bara =P haha rida kan dem, men de kan då rakt inte sitta ordentligt! undra hur det funkar egentligen...

Clinic

Ska kanske på en Clinic imorgon för en Islänning som varit i USA flera år och jobbat, som nu alltså är på hemmaplan. Han ska vara i ridhuset i Borgarnes, alltså på samma ställe som jag var på konsert en gång=) Han kommer förmodligen prata isländska så det är väl bara att sätta mina ytterst begränsade isländskakunskaper på prov haha

Måndag

Storm på ingång igen, så ingen morgonpromenad imorgon antar jag. Såvida jag inte vill blåsa bort då=P Och så fruktansvärt roligt är det inte att kliva upp en timme tidigare bara för en liten promenad att jag gör det i alla väder. nä, nån måtta får det vara på motionerandet!

Annars sitter jag här och lyssnar sönder min nya favvolåt som jag länkade till. Den var på första deltävlingen till eurovision och är så grymt bra! Lite i stil med "Me And My Drum" från den svenska uttagningen förra året. äh vafan, jag lägger till den igen! =3 brabrabrabra!!! jag är kär


Sovmorgon!

Fick sovmorgon idag, så nu sitter jag och håller på lite med datorn efter lagningen och laddar ner alla program efter att jag tömde den=) Det finns alltså Skype nu igen och såklart *dam dam dam daaa* Spotifyyy! Jag klarar mig inte utan musik, likaväl som jag inte klarar mig utan mina vänner<3

Detta är speciellt till Caro! NÄÄR har du tid att skypa med mig? typ ikväll? =D hoppas du läser detta!

Blev också lite mysfredag i fredags, med gomat med världens bästa öl till och sen film=) Hade en liten släng av hemlängtan där när jag satt och såg på "Snabba Cash" som ju är en svensk film, och att det innan det var en del ut Millenium filmerna. Sverige sverige sverige! Har förresten glömt tala om att jag har stickat ytterligare ett par vantar och ska nu förmodligen göra ett par sockar! Stickningen goes on like everything else!

Ölen är mkt god här!

Dator!

Nu ska datorn vara i topptrim igen! Ganska simpelt "fel" faktiskt som är lite dumt att man inte gjort tidigare när jag i princip hela tiden klagat på att den är så seg. Det är så att den hade 1GB RAM-minne, och för att vista ska funka dugligt behövs det minst 2GB...inte konstigt att jag blivit less på den alltså=P Nu är det inlagt massa mer, så den har hela 3GB RAM-minne och jag märker enorm skillnad! Ska bara ominstallera alla grejjer igen som Skye, Spotify osv så kan man börja leva igen! =D Huskyögat är tillbaka på banan starkare än någonsin!

Internet? nä, vad är det?

Internetgubbarna tycker inte om oss i Reykholt helt enkelt! Ringe dag ett när det inte fungerade, och då sa de att det var en kille som åkt dit för att fixa mn fått fel på bilen så kan kom aldrig fram. Sen klagade de på snön och bla bla bla. tre dagar senare är det i alla fall fixat så det kan man ju vara nöjd över.

Imorgon är en viktig dag för mitt hatobjekt; Datorn! Den ska få åka till läkare och se om det är nåt att göra eller om det är alivning som gäller. De säljer även datorer, så jag hoppas den känner sig riktigt pressad att bli frisk. ;-)

Annars så var det fullt ös idag med hästvallningar som inte riktigt gick som planerat och diverse annat. Vi skulle hämta tillbaka två hästar som gått till slutet på den giiiigantiska hagen som går ända bort till Eyjólfurs föräldrars gård ett par kilometer bort. Vi tog oss upp dit med varsin häst, och tänke att det skulle gå jättebra att få med sig dem hem. Men icke! Den ena var tränad en del och den tog vi bara fast med träns och hade som handhäst, men den andra och betydligt yngre hästen tyckte att det var jättebra att stanna precis där vi fann dem -.- Jag och E försökte gång på gång att valla henne mot Johanna som stod längre ner och väntade med de andra hästarna i hopp om att den lilla skulle bli lockad att komma med, men inte det heller. Vi fick verkligen JAGA henne och våra stackars hästar var tröttare än allt tröttast när vi ääääntligen fick ner henne. Jävla häst säger jag bara! Blöta blev vi också

so long suckers! Nu äre Downtown Abbey som gäller!

Söngvakeppni Sjónvarpsins



Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012, alltså isländska uttagningen till Eurovision har börjat! Skillnaden mot för Sveriges motsvarande är väl att detta land är extremt mycket mindre, och själva tävlingen är inte lika viktig får jag en känsla av. Denna låt är i alla fall den bästa hittills!

Bloglovin

Förresten, kom på att jag faktiskt kunde tipsa om en skitbra sida! Bloglovin heter den och då kan man hålla lite koll på alla bloggar man ska följa =D Jag tycker den är jättebra iaf!
Hare bra!

blä

Storm och regn och lite mer storm och lite mer regn. Det är precis vad de senaste dagarna har bestått av. Uppiggande? Nja, inte speciellt. Det har också kommit lite snö däremellan så det hinner bli riktigt jävla halt under tiden när det töar bort under allt regn. Men det är klart att man älskar moder jord för allt hon ger oss, eller? Ska nog lägga in en klagan, för detta är inte okej! Inte kan man göra nåt med hästarna ute, och inte är det roligt att ens ta sig till och från stallet. Jag är innerligt glad för täckbxorna jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent för annars hade jag inte överlevt detta! Sittet nu och har dåligt samvete för att inte ha haft nåt intresse av att uppdatera bloggen, men det har som inte kommit igång än efter sverigeresan.

Är också väldigt bra med helger, för då är det alltid massa filmer på TV som brukar vara helt okej. Idag är det Wallander, och imorgon är det En Prinsessas dagbok och efter det Brokeback Mountain som man absolut inte får missa! r.i.p Heath Ledger! Närå, ska inte leka fjortis men han är saknad på filmduken!

Måste också tala om att det kommit 3 nya hästar i stallet på träning! Alltid trevligt när det kommer lite nytillskott=)

... og snjó


Snöstorm?

Satan i gatan vilken jäkla snöstorm det blev!! =O Strömmen slås av och på hela tiden, så jag skyndar mig nu att nörda lite datorn medans det fungerar! Internet slås alltså också av när elen är av...-.- Det var en intressant kväll i stallet också. När man står i ett av fårbåsen och ska lägga ut hö så är det väl självklart att det ska bli strömavbrott. ohyeah. Där står man och vill inte röra sig med risk att ramla ner i allt fårbajs. Tar fram telefonen och hoppas att den kan ge tillräckligt ljus för att jag ska kunna ta mig därifrån. Men hallåååa? Fåren behöver ju fortfarande mat även om lamporna inte funkar? Det var mindre roligt iaf... Ska nu sätta mig nere med lite stearinljus just in case


oooh

2 veckor sedan senaste inlägget nu, inte bra Lina!!! Och det var väl inte hänt så mkt mer än att jag varit till Sverige en sväng fram och tillbaka. Bloggade ingenting under den tiden, och sen har jag bara inte kommit igång än =P Än redan tillbaka i lunken här på Hofsstadir, så det känns ju redan som vanligt. hästar, hästar och åter hästar! vad skulle man göra utan dem?

RSS 2.0